Sveriges startelva enligt soffexperten – mig

Bild

Svensk fotboll spelar årets viktigaste match i två delar mot Portugal och inför matchen har det bara spekulerats i vem av Zlatan och Ronaldo som är bäst. Själv anser jag att vi ska fokusera på hur Sverige ska hålla bollen borta från Ronaldo och sätta laget Sverige i förarsätet. Därför ser min startelva ut så här:

Först sifferkombinationen, 4-2-3-1, är den som känns bäst och tillräckligt stark defensiv och spännande offensiv.

Målvakt – Andreas Isaksson
Ohotad etta och den tillsammans med Zlatan är mest given i en startelva. Har rutinen i landslaget och det väger tungt.

Vänsterback – Martin Olsson
Den enda naturliga ytterbacken i truppen som håller klass. Har snabbheten, kunnandet och viljan att prestera. Äntligen har Sverige en vänsterback.

Mittbackar – Andreas Granqvist och Jonas Olsson
Sveriges dilemma tillsammans med högerbackplatsen. Andreas och Jonas är dock mycket stabilare än alternativen med antingen Per Nilsson och/eller Mikael Antonsson. De har även rutinen att ha spelat ihop.

Högerback – Sebastian Larsson
Okej att ”Seb” sagt att han inte vill spela back, men i nationens intresse och för lagets bästa ska han spela högerback. Stabilare än Mikael Lustig som får en hel nation att darra på manschetten när bollen är inom en radie på 25 meter. Två matcher som högerback och sedan får Hamrén leta upp en ny högerback.

Defensiva mittfältet – Pontus Wernbloom och Kim Källström
Två dynamitpaket som skulle ta hand om Ronaldo på ett sätt som skulle få en nation som Sverige att rysa av välbehag. Källströms känsliga fötter skulle få utrymme att leverera magiska passningar som vi drömmer om. Efter matchen kommer Ronaldo visa upp Wernblooms dobbavtryck för hela fotbollsvärlden.

Offensiva mittfältet – Alexander Kacaniklic, Zlatan Ibrahimovic och Jimmy Durmaz
Känsliga fötter och kreativ hjärna hos en galen professor som kan göra vad som helst med en boll, flankerad av två tekniska kamikazepiloter som gärna offrar en tand eller ett ben för ett VM-slutspel.

Anfall – Johan Elmander
Snipern som är iskall i klubblaget, men i landslaget jobbar han ofta fram situationerna till de övriga och det är inte bara egna mål som räknas. Lagspelaren som hellre sätter upp andra för mål och vinner, än att göra mål och åka på en torsk.

Matchen
Sänds på TV4, troligen med en annan startuppställning än vad jag tycker. Då har i alla fall jag något att skylla på om det går snett!

Start 20.45.