Kvalserien ”lottas” den 9 mars

Bild

Mitt i Förkvalet till Kvalserien kommer Kvalserien att ”lottas”. Att jag skriver lottas inom citationstecken är för att det är alldeles för många variabler som måste fungera för att få ihop spelschemat.

För det första måste Djurgården och AIK hamna mot varandra hela tiden. Med andra ord den omgång som Djurgården spelar hemma måsta AIK spela borta och vise versa.

Om Rögle tar sig till Kvalserien kommer ytterligare en variabel in. AIK kan inte spela borta mot vare sig Malmö eller Rögle den 29 mars eftersom Djurgården Fotboll spelar borta mot Helsingborg dagen efter den 30 mars. Djurgården och Järnkaminerna räknar med 5 000 supportrar i Skåne den helgen. Det bästa är att lägga Malmö – Djurgården den 29 mars, vilket i så fall gör att AIK spelar hemma och riskerar inte att hamna mot Rögle borta.

Derbyna kommer inte att spelas på Hovet om både Djurgården och AIK ska kunna ha sina klackar i båda matcherna. Föreningarna vill enligt uppgifter till SVT spela derbyna i Globen. Det finns också uppgifter om att derbyna ska kunna komma att spelas på Tele2 Arena. I vilket fall som helst måste Stockholm Globe Arenas lägga is för derbyna och därför kommer de att spelas när serien vänder. Frågar man supportrarna så ser de helst derbyn i Globen med båda klackarna på plats.

Örebro SK fotboll har hemmamatch den sjunde april, vilket gör att Örebro Hockey inte kommer att spela hemma den dagen. Framförallt inte mot Djurgården, AIK eller Västerås.

”Lottningen” för Djurgården och AIK kommer därför att se ut så här:

Måndag 17 mars, klockan 19.00
Örebro – Djurgården, Berhn Arena
AIK – Segrare i förkval, Hovet

Onsdag 19 mars, klockan 19.00
Djurgården – Västerås, Hovet
Malmö – AIK, Malmö Arena

Fredag 21 mars, klockan 19.00
Segrare i förkval – Djurgården, TBA
AIK – Örebro, Hovet

Söndag 23 mars, klockan 16.00
Djurgården – Malmö, Hovet
Västerås – AIK, ABB Arena

Tisdag 25 mars, klockan 19.00
AIK – Djurgården, Globen/Tele2 Arena

Torsdag 27 mars, klockan 19.00
Djurgården – AIK, Globen/Tele2 Arena

Lördag 29 mars, klockan 16.00
Malmö – Djurgården, Malmö Arena
AIK – Västerås, Hovet

Tisdag 1 april, klockan 19.00
Djurgården – Segrare i förkval, Hovet
Örebro – AIK, Berhn Arena

Fredag 4 april, klockan 19.00
Västerås – Djurgården, ABB Arena
AIK – Malmö, Hovet

Måndag 7 april, klockan 19.00
Djurgården – Örebro, Hovet
Segrare i förkval – AIK, TBA

Observera att detta INTE är något officiellt spelschema utan enbart mina funderingar kring hur spelschemat ska läggas med tanke på alla variabler som man måste tänka på.

4 svar på ”Kvalserien ”lottas” den 9 mars

Kommentarer är stängda.