Kiss-ikonen till Grönan i juni

Ingen sommar utan hårdrock i Stockholms nöjespark Gröna Lund. Idag blev det officiellt att Kiss-legendaren och originalmedlemmen Ace Frehley ställer sig på den Stora scenen den 17 juni 2015.

– Det är helt enkelt en dröm som går i uppfyllelse, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

Det är inte första gången Ace står på Gröna Lunds stora scen, gitarristen stod på scenen på den legendariska spelningen 1976 och 39 år senare gör han comeback. Det blir Frehleys enda spelning i Sverige under 2015 och redan nu pratar Kiss Army Sverige om spelningen. Räkna med ytterligare en spelning som stänger grindarna till nöjesparken.

Ace Frehley växte upp i Bronx (USA) och började spela gitarr redan i 13-årsåldern, influerad av bland andra Jimi Hendrix, B.B King och Led Zeppelin. När han var 21 år såg han en annons i tidningen där man sökte en gitarrist till ett band. Ace gick på audition och fick spela framför Paul Stanley och Gene Simmons. Tre veckor senare var han en medlem i bandet och resten är som man brukar säga historia. Han lämnade Kiss för en solokarriär 2002 och senaste albumet ”Space Invaders” släpptes i augusti 2014. Guitar World Magazine rankar Ace Frehley på plats nummer 14 på listan ”The Greatest Metal Guitarist of All Time” och den 17 juni kl. 20.00 ställer han sig på Gröna Lunds stora scen.

– Jag missade tillfället att se Kiss sist de spelade på Stora Scen 1976, jag var bara 8 år då. Men att nu få möjligheten att boka en av världens bästa hårdrocksgitarrister till Grönan, som varit så tongivande i ett av världens största hårdrocksband, det är helt enkelt en dröm som går i uppfyllelse, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.