18-åringen: Jag känner stor ånger

Victor, 18, sitter hemma och ser sitt favoritlag Leksand spela match mot HV71. Säsongen har inte börjat speciellt bra och som leksandssupporter har varit extremt jobbig. När HV71:s målvakt Gustaf Wesslau räddar sista straffen och Leksand inkasserar ytterligare en förlust, brinner det till hos Victor och han twittrar ut ett hot mot målvaktens barn.

– Jag är djupt ångerfull och vill verkligen be Gustaf Wesslau och hans familj om ursäkt, säger Victor till Huvudstadsbladet.

Det är dagen efter tweeten som fick sociala medier att gå i taket. En 18-åring har blivit polisanmäld av HV71 efter en tweet som tolkas som ett direkt mordhot mot Gustaf Wesslaus barn. Detta sedan målvakten firat vinsten framför Leksands klack.
– Det var ilska och frustration från hela säsongen plus Wesslaus beteende efter att han tar den sista straffen som får mig att ta det övertrampet som jag gjorde.

Nu är han mycket ångerfull och säger till Huvudstadsbladet att han verkligen inte ordagrant menade det han skrev.
– Verkligen inte! Jag skulle aldrig göra något ens liknande till det jag skrev i tweeten. Det kom i ren frustration och ilska och jag menade verkligen inte det jag skrev.

Nu vill Victor ta chansen att en gång för alla be alla inblandade om ursäkt.
– Jag känner stor ånger över det jag skrev och jag vill verkligen be om ursäkt till HV71, Leksands IF, alla som har tagit illa upp och framförallt en stort ursäkt till Gustaf Wesslau och hans familj.

Han har tagit bort sitt twitterkonto efter uppståndelsen kring hans tweet. Han har fått en del meddelanden både på Facebook och Twitter, men han känner inte att han fått motta några direkta hot.
– Jag har fått några meddelanden men det är väl rätt åt mig.

Victor vill verkligen att hans ursäkt når fram till Wesslau.
– Jag vill återigen be om ursäkt till framförallt Gustaf Wesslau och hans familj. Jag vill dom inte något illa alls och jag hoppas att dom mår bra. Jag är väldigt ledsen över att det blev som det blev.

Leksands supporterförening Superstars har beslutat att med omedelbar verkan utesluta Victor ur föreningen>>>